''Over wat ik toen heb meegemaakt, kan ik een boek schrijven''

0
''Over wat ik toen heb meegemaakt, kan ik een boek schrijven''

Sabrine Ellouzi, inmiddels speelster van FC Twente Vrouwen en het nationale elftal van Tunesië, bewaart nog altijd goede herinneringen aan het sportpark van HVV Hengelo.

Veertien jaar geleden begon ze daar met voetballen. "Ik deed in die tijd ook aan andere sporten, maar voetballen deed ik het meest. Alleen durfde ik als meisje niet naar de voetbalclub te gaan", vertelt Ellouzi aan Tubantia.

Op aandringen van twee klasgenoten trainde ze toch een keer mee. "Ik ben nooit meer weggegaan", aldus de 23-jarige aanvalster. Het sportpark van HVV Hengelo betekent dan ook veel voor haar: "Als ik hier zit, zie ik mezelf als jong meisje voetballen. Ik was vrij en onbevangen en ging altijd tot het gaatje. Het gevoel dat ik hier had, heb ik altijd willen meenemen naar FC Twente."

Inmiddels is Ellouzi ook international van Tunesië, waar ze het systeem van meisjes die bij de jongens voetballen niet kennen. "Ik heb twee duels gespeeld voor Tunesië. Over wat ik toen heb meegemaakt, kan ik een boek schrijven. Maar dat is voor een ander verhaal", besluit ze.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!