Van Es blikt terug: ''Dat is misschien wel het zwaarste van alles''

0
Van Es blikt terug: ''Dat is misschien wel het zwaarste van alles''

Kika van Es komt sinds vorige zomer uit voor FC Twente. De verdedigster, die inmiddels ook niet meer weg te denken is bij de OranjeLeeuwinnen, heeft in het verleden lastige periodes gehad.

Ze kende zware tegenslagen. "Ik heb te maken gehad met zware blessures, maar ben er altijd weer bovenop gekomen", vertelt Van Es in de nieuwste editie van Helden.Dat er altijd weer een moment kwam waarop ze weer op het veld kan staan, gaf de OranjeLeeuwin houvast.

"Elke keer als ik geblesseerd raak, maak ik een plan voor mezelf. De conclusie van het plan is steeds hetzelfde: ik wil weer voetballen. Ik haal zoveel plezier uit het spelletje, voetbal is echt mijn leven", vervolgt Van Es.

Dat zorgt ervoor dat de verdedigster iedere keer weer de motivatie heeft om hard te werken en sterker terug te komen. Al is het niet altijd even makkelijk, zo geeft ze toe. "Het is enorm zwaar, vooral mentaal. Je ziet iedereen om je heen zichzelf ontwikkelen en zelf sta je voor je gevoel stil", aldus Van Es.

Ook tijdens het revalideren zijn er mindere dagen en tegenslagen. "Ook dan moet je jezelf blijven motiveren en doelen blijven stellen. Dat is misschien wel het zwaarste van alles", besluit de verdedigster.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 16 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›