VIDEO | Samenvatting: FC Twente Vrouwen verliest laatste duel van PSV

FC Twente Vrouwen heeft het seizoen niet winnend afgesloten. De landskampioen verloor in de laatste wedstrijd van het seizoen van PSV Vrouwen: 2-1.

De ploeg van trainer Tommy Stroot kwam al vrij vroeg op achterstand. Joëlle Smits tekende al na elf minuten voor de openingstreffer namens PSV Vrouwen. FC Twente Vrouwen zette daar vrij snel weer wat tegenover in het Philips Stadion.

Fenna Kalma maakte in de 20e minuut de gelijkmaker, na slecht keeperswerk van Sari van Veenendaal. De goalie kwam uit, maar onderschepte de bal niet. De inzet van Renate Jansen werd door Mandy van den Berg uit de goal gekopt, maar Kalma kopte alsnog binnen nadat Van Veenendaal de bal door haar handen liet gaan.

Beide ploegen kregen vervolgens kansen op meer, maar de zege ging naar PSV Vrouwen. Kayleigh van Dooren ontving de bal van Smits en ging om Daphne van Domselaar heen, om zo de 2-1 te maken en de drie punten te pakken voor de Eindhovenaren.

Door de zege gaat PSV Vrouwen samen met FC Twente Vrouwen de UEFA Women's Champions League in.

Scoreverloop:
11' 1-0 Joëlle Smits
20’ 1-1 Fenna Kalma
73' 2-1 Kayleigh van Dooren

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Van Es, Ypema (46' Pieterson), Stolze (72' Casparij), Folkertsma, Kalma (81' Kroese), Ellouzi (46' Giesen), R. Jansen. Wilms, Dieckmann, B. Jansen (46' Speelman).