''Jill Roord speelde lang in de jeugdopleiding van FC Twente''

1
''Jill Roord speelde lang in de jeugdopleiding van FC Twente''

Komend seizoen mogen vrouwen uitkomen in de A-categorie bij de mannen. Volgens Richard Mank, trainer van Excelsior Vrouwen, draagt deze ontwikkeling uiteindelijk bij aan het vrouwenvoetbal.

Hij denkt dat vrouwen nu langer in jeugdteams kunnen spelen. "In de jeugdopleiding van Excelsior lopen twee meiden. En wat dacht je van Oranje-speelster Jill Roord, die lang tussen de jongens in de jeugdopleiding van FC Twente heeft gespeeld. Tot de onder 17", zegt Mank in het Algemeen Dagblad.

Ook noemt hij Esmee Brugts van PSV Vrouwen als voorbeeld, die tot vorig seizoen tussen de jongens van FC Binnenmaas speelde. "Die zit nu tegen het Nederlands elftal aan. Zo lang mogelijk voetballen tussen de jongens, kan hartstikke mooi zijn voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Ik denk dat je er zo naar moet kijken en juist minder naar de onmogelijkheden", is Mank van mening.

De trainer van Excelsior denkt niet dat het zou werken als mannen ook in een vrouwencompetitie zouden mogen spelen, zoals Johan Derksen bij Veronica Inside voorstelde. "Dan ga je snel niveauverschil krijgen. Misschien moeten we er anders naar kijken. Waarom is het gemengd voetbal zo'n ding? Als er straks bij een leuk vriendenteam een vrouw wil meevoetballen, dat zou toch leuk zijn?", besluit hij.

 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Jun 2021 om 05:28
    Ikzeg. Er is niets mis mee, in míjn tijd, deden wíj straat voetbal, oftewel straat tegen straat, in onze straat woonde 2 meisjes díe zeker nú in het Nederlands elftal hadden gespeeld.
Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›