Van Es: ''Hebben hier met Oranje mooie wedstrijden neergezet''

2
Van Es: ''Hebben hier met Oranje mooie wedstrijden neergezet''

Kika van Es treedt dinsdagavond met de OranjeLeeuwinnen aan tegen Noorwegen. Die wedstrijd vindt plaats in De Grolsch Veste en begint om 18.00 uur.

Een speciaal stadion voor Van Es, die onder contract staat bij FC Twente Vrouwen. "Zeker is het speciaal om hier te spelen. We hebben hier met de OranjeLeeuwinnen hele mooie wedstrijden neergezet. Iedereen heeft hier hele goede herinneringen. Voor mij is het een beetje een thuiswedstrijd, dat is leuk", lacht ze voor de camera van het clubkanaal van FC Twente.

De verdedigster is vereerd met haar oproep voor Oranje. "Na zo'n seizoen voelt het natuurlijk iets lekkerder om hier tussen de meiden te lopen die ook in Nederland spelen, om hier als kampioen naar toe te gaan", geeft Van Es aan. Ze heeft een hectische periode achter de rug.

"Ik moest nog verhuizen, je gaat terug naar huis. Je moet toch trainen in Zeist. Met FC Twente waren er feestjes, leuke dingen doen. Dan weer hier aansluiten en de volle focus hebben op Tokio", is de verdedigster duidelijk. Ze is daarom ook wel toe aan een paar dagen rust.

"Fysiek gezien gaat het goed. We moeten er wel nog even een weekje tussenuit, omdat je een zwaar seizoen hebt gehad. Ik ben wel toe aan even een paar dagen rust. Maar ik voel me goed", verduidelijkt Van Es. Bondscoach Sarina Wiegman moet haar selectie voor de Olympische Spelen nog bekendmaken.

"Natuurlijk zit dat in je hoofd. Daar doe je het voor. Het zal heel spannend worden. Ik heb daar helaas zelf geen invloed op, alleen je stinkende best doen. Dat doe ik op dit moment. Dan is het aan de coach om daar een beslissing over te maken", besluit ze.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 15 Jun 2021 om 20:24
  • Quote van 15 Jun 2021 om 19:40
   KiKa van es die eigenlijk in de basis hoort mag 8 minuten mee doen
  Van es derde keus volgens wiegman gaat misschien niet eens mee.pelova die niet eens weet dat de bal rond is wel maar ja Ajax he
 • 15 Jun 2021 om 19:40
  KiKa van es die eigenlijk in de basis hoort mag 8 minuten mee doen
Friday 1 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›