VIDEO | OranjeLeeuwinnen boeken monsterzege in De Grolsch Veste

1
VIDEO | OranjeLeeuwinnen boeken monsterzege in De Grolsch Veste

De OranjeLeeuwinnen hebben dinsdagavond een monsterscore neergezet tegen Noorwegen. In De Grolsch Veste werd de Noorse ploeg met maar liefst 7-0 verslagen.

In de dertiende minuut was het voor het eerst raak in het stadion in Enschede, waar 2700 fans aanwezig waren. Vivianne Miedema schoot met de binnenkant van de voet de bal in de hoek. De Oranjevrouwen gingen daarna met een 2-0 stand de rust in, door een geweldige goal van voormalig FC Twente Vrouwen-speelster Sherida Spitse.

Vanaf een meter of 25 schoot de recordinternational de bal via de onderkant van de lat binnen. Na de pauze ging Oranje 'gewoon' door met het goede spel. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman scoorde er op los in de tweede helft. Roord zette de 3-0 op het scorebord, na een combinatie tussen Aniek Nouwen en Daniëlle van de Donk.

Niet veel later was het wederom raak. Miedema vond Dominique Janssen, die via het hoofd van een Noorse verdedigster de bal binnen werkte. De Leeuwinnen kenden geen genade met Noorwegen en in de 57e minuut was Miedema opnieuw trefzeker.

Haar treffer was vergelijkbaar met de goal in de EK-finale, die ook in De Grolsch Veste werd gespeeld. De spits kapte haar directe tegenstander uit en schoot in de korte hoek binnen. Aan de andere kant hield Sari van Veenendaal haar doel schoon op enkele kansjes van Noorwegen. 

In de slotfase scoorden de OranjeLeeuwinnen nog twee keer. Invalster Shanice van de Sanden ontving de bal van Van de Donk na een fraaie combinatie en stiftte de bal binnen. Er kwam enorm veel ontlading los bij Van de Sanden, die een lastige tijd achter de rug heeft. Van de Donk bepaalde de eindstand uiteindelijk op 7-0, op aangeven van Van de Sanden. 

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Veenendaal, Janssen, Nouwen, Van der Gragt (60' Van Dongen), Folkertsma (74' Wilms), Groenen (74' Pelova), Van de Donk, Spitse (82' Van Es), Martens (46' Van de Sanden), Miedema (60' Beerensteyn), Roord

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Jun 2021 om 21:39
    Geweldig...!
Friday 1 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›