Folkertsma: ''Op die positie richt ik mij de komende tijd in Oranje''

1
Folkertsma: ''Op die positie richt ik mij de komende tijd in Oranje''

Sisca Folkertsma is een van de speelsters die met de OranjeLeeuwinnen naar de Olympische Spelen gaat. Daar is ze heel blij mee.

Folkertsma kreeg het goede nieuws de dag na het duel met Noorwegen te horen. "We hebben allemaal op individuele gesprekjes gehad met bondscoach Sarina Wiegman. Daar werd verteld of je erbij was of afviel", vertelt de multi-inzetbare speelster aan het Friesch Dagblad.

Op basis van de afgelopen week had Folkertsma wel verwacht dat ze mee mocht naar Tokio. "Omdat ik in de basis mocht starten als rechtsback. Op die positie richt ik mij de komende tijd in Oranje", geeft de speelster van FC Twente Vrouwen aan.

"Bij FC Twente stond ik de laatste weken opgesteld als linker centrale verdediger in een systeem met drie achterhoedespelers. Dat ging prima", aldus Folkertsma, die gelijk haar vriendin en ouders heeft gebeld na het goede nieuws. Volgende week mag ze zich melden bij Oranje. "Vanaf dat moment is het, op een paar vrije dagen na, in één streep door naar de Spelen."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Jun 2021 om 23:14
    Ikzeg. Super jonge dame. Ik hoop dát U héél veel plezier en succes zult beleven. Ik wens U alvast heel veel sterkte toe.
Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›