FC Twente Vrouwen krijgt vanaf komend seizoen eigen cao: ''Logisch''

1
FC Twente Vrouwen krijgt vanaf komend seizoen eigen cao: ''Logisch''

De speelsters van FC Twente Vrouwen krijgen vanaf dit seizoen een eigen collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Dat hebben de Tukkers zojuist bekendgemaakt.

De cao geldt voor een periode van drie jaar. FC Twente Vrouwen is de derde club die voor de speelsters een eigen cao heeft afgesloten. Eerder deden Ajax Vrouwen en PSV Vrouwen dit al. Dinsdag werd de overeenkomst ondertekend door alle betrokkenen.

"Na de Ajax-cao in 2019 en de PSV-cao in 2020 is het logisch dat nu ook de landskampioen een eigen cao heeft", reageert Ko Andriessen, directeur van ProProf. Louis Everard, directeur van de VVCS is blij met en trots op de cao voor de FC Twente: "Deze derde cao bewijst dat de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal nu echt hard gaat en dat FC Twente hierin een voorbeeldfunctie vervult."

"Het is mooi dat de rechtspositie van FC Twente zo is verankerd vlak voordat zij de Champions League ingaan", geeft Everard aan op de website van FC Twente. De afgesloten cao voor de vrouwen van FC Twente biedt in grote lijnen dezelfde voorwaarden als de mannen. Dit betekent voor FC Twente Vrouwen gegarandeerde minimumvoorwaarden op het gebied van loon, vakantiedagen, bijdragen aan ziektekostenverzekeringen en doorbetaling in geval van langdurige blessures.

Namens de spelersraad van de vrouwentak was Suzanne Giesen betrokken: "Het is fijn dat we ons steeds meer volledig op het voetbal kunnen focussen", is haar reactie.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Jul 2021 om 16:27
    Ikzeg. Supper dit. Zo hoort het ook, iedereen is gelijk en ook in welke tak van sport of werk enz,
Friday 1 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›