Folkertsma knokt zich terug: ''Meteen mijn vriendin gebeld''

0
Folkertsma knokt zich terug: ''Meteen mijn vriendin gebeld''

In 2017 won Sisca Folkertsma het EK in eigen land met de OranjeLeeuwinnen. De 24-jarige middenveldster speelde echter geen minuut.

Ze stond de laatste paar wedstrijden van Oranje in de basis en maakt zich nu op voor haar debuut op de Olympische Spelen. Folkertsma, voormalig speelster van FC Twente Vrouwen, was enorm blij het nieuws dat ze mee mocht naar Tokio: "Ik heb meteen mijn vriendin gebeld en vervolgens mijn ouders en mijn zus. Mensen die dicht bij me staan. Iedereen was dolblij."

Folkertsma, die na de Spelen aan de slag gaat bij haar nieuwe club Girondins de Bordeaux, heeft geen makkelijke tijd achter de rug. In maart 2019 scheurde ze haar kruisband, waardoor ze een streep moest zetten door het WK 2019 in Frankrijk. "Dat was balen, maar gaf me ook wel weer motivatie."

"Die periode heeft mij wel gebracht wat ik nodig had", geeft ze aan in gesprek met het Friesch Dagblad. "Die tijd is de reden voor het feit dat ik hier nu sta. Persoonlijk gezien, maar ook fysiek. Voor mijn blessure was ik niet zo fit als nu. Ik heb er mijn lichaam leren kennen."

"Niet alleen qua arbeid en de voeding, maar vooral in het herkennen wat je lichaam nodig heeft. Voor mijn blessure ging alles vrij vanzelf. Daarna ben ik een topsporter geworden. Ik weet wat mijn lichaam nodig heeft om op het hoogste niveau te kunnen presteren", aldus Folkertsma.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›