Folkertsma: ''Kan wel eens mijn enige kans op een basisplaats zijn''

0
Folkertsma: ''Kan wel eens mijn enige kans op een basisplaats zijn''

Sisca Folkertsma mag zich gaan opmaken voor haar debuut op de Olympische Spelen. Mogelijk wordt ze in Tokio de rechtsback van bondscoach Sarina Wiegman.

"Een paar weken geleden kwam ze bij me met de vraag of ik op rechtsback wilde spelen. Ik sta altijd open voor vernieuwingen, maar ik wist ook dat het op dit moment wel eens mijn enige kans kon zijn op een basisplaats", vertelt Folkertsma in gesprek met het Friesch Dagblad.

Haar plaats in de selectie van de OranjeLeeuwinnen voor Tokio ziet de middenveldster als bekroning op al haar harde werk. "Het is belangrijk om af en toe stil te staan bij waar je mee bezig bent en dat doe je vaak toch te weinig. Het kampioenschap met FC Twente in mei voelt al heel lang geleden. De maanden vliegen voorbij. Ik probeer er nu in Japan en straks in Frankrijk ook van te genieten."

Folkertsma is een nuchtere Friezin, maar: "Meedoen aan de Olympische Spelen is wel bijzonder, hoor", is de 24-jarige middenveldster duidelijk. Na de Spelen mag Folkertsma zich melden bij Girondins de Bordeaux, de club waarvoor ze FC Twente Vrouwen verlaat. "Ik ben ontzettend benieuwd hoe het is om te voetballen in het buitenland. Ik kijk ernaar uit."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›