René Roord over dochter Jill: ''Ze zit in een hele dure gevangenis''

0
René Roord over dochter Jill: ''Ze zit in een hele dure gevangenis''

De OranjeLeeuwinnen kenden woensdag een vliegende start op de Olympische Spelen. In de eerste groepswedstrijd werd Zambia met maar liefst 10-3 verslagen. René Roord voelde vooraf veel spanning voor zijn dochter Jill, maar die was snel weg.

De technisch manager van FC Twente Vrouwen sprak na de gewonnen wedstrijd per app kort met Jill, die blij en opgelucht was. "Maar het was ook zwaar geweest", vertelt hij in gesprek met TC Tubantia. "Want door het naïef spelende Zambia ging het spel maar op en neer, was er heel veel ruimte en was het de hele tijd van voor naar achter rennen en weer terug."

Jill Roord scoorde zelf de 8-1. "Je hoopt dat ze d'r doelpuntje meepikt. Dat maakt een wedstrijd toch compleet", reageert haar vader. "Ze was al bij diverse doelpunten betrokken. Maar het is dan toch wel heel lekker als ze er zelf ook één maakt. En nog een mooie, technische goal ook. Ze staat op de Olympische Spelen, ze scoorde en dat is toch wel heel fijn. Dat pakken ze je nooit meer af."

Roord weet wel dat het mentaal zwaar is voor zijn dochter in Japan. De speelsters mogen nauwelijks uit hun hotel. "Ze zitten aan het strand, maar mogen er niet naar toe. Het waren geen gemakkelijke weken, dat kon ik goed proeven. Ze zitten door corona als het ware in een heel dure gevangenis. Ik merkte wel dat het ten koste ging van de beleving."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›