Homepage » Sfeer & supporters » ''Voor veel Tukkers betekent Twente veel meer dan alleen een voetbalwedstrijd''

''Voor veel Tukkers betekent Twente veel meer dan alleen een voetbalwedstrijd''

( 2 reacties)
Zorgeloos overstappen naar Pure Energie
''Voor veel Tukkers betekent Twente veel meer dan alleen een voetbalwedstrijd''

FC Twente wist twee jaar geleden degradatie ternauwernood te voorkomen. De beroepscommissie van de KNVB redde de club uit Enschede, maar nu dreigt degradatie op sportieve gronden.

Een degradatie is ook een klap voor de gemeente Enschede, dat een lening van 17 miljoen euro bij FC Twente heeft uitstaan en daarnaast een garantstelling van 8,4 miljoen euro. Bij een eventuele degradatie veranderen de gemaakte afspraken echter niet, laat de gemeente weten.

"Twente is een sociale en economische motor voor de regio", reageert een woordvoerder van de gemeente. "Veel bedrijven doen zaken bij en rondom FC Twente. De club heeft 18 duizend seizoenkaarthouders en 28 supportersverenigingen. Voor veel Tukkers betekent Twente veel meer dan alleen een voetbalwedstrijd op zondagmiddag."

Laurens van der Velde, bestuurslid van de grootste supportersvereniging Vriendenkring FC Twente,  verwacht ook niet dat de fans wegblijven. "Twente maakt onderdeel uit van ons leven", laat hij weten in de Volkskrant. "Dat is niet van het ene op het andere moment weg. We hebben de afgelopen jaren al meerdere klappen te verwerken gekregen. Het is zaak dat er weer een degelijk technisch beleid en jeugdopleiding komen."

Foto: Sportfoto-oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 Apr 2018 om 16:51
    Ff een vraagje tussendoor. Is er al wat meer bekend of fc twente in gesprek is met rutten?
  • 16 Apr 2018 om 14:31
    Ikzeg. Daar komen ze wel laat achter. Ja inderdaad fctwente is voor heeeeel veel support of mensen zo als ik .meer als een club. Het is een stuk van je hart, en daar heb je er maar een van. En daar moet je zuinig op zijn. En dat hart is bijna Door midden .als wij niet blijven bestaan, is er helemaal geen hart meer. Geen fctwente ook geen leven meer.eenmaal een fctwente fan altijd een fctwente fan.
zaterdag 26 januari 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›