Verdonk blijft Twente trouw: ''Niet het risico dat ik terug naar Feyenoord moet'' Garcia over wissel: ''Moeilijkste moment voor mij als trainer'' FC Twente na zwakke tweede helft onderuit tegen Vitesse MATCHDAY | Spaans tweetal terug in de basis bij FC Twente Brama 'een beetje kribbig': ''Wie bepaalt nu dat ik moet stoppen?''

''Erik zei dat hij nooit meer een wedstrijd van FC Twente zou kijken''

( 4 reacties)
''Erik zei dat hij nooit meer een wedstrijd van FC Twente zou kijken''

Bureau Sport komt dinsdag 28 mei naar het Wilmink Theater in Enschede. Willem II-fan Frank Evenblij zal dan samen met FC Twente-supporter Erik Dijkstra het toneel beklimmen. Dat levert altijd bijzondere momenten op.

"Die rivaliteit tussen ons is er inderdaad, maar op een leuke manier", zegt Evenblij in gesprek met TC Tubantia. "Erik noemt Willem II een kutclub, en hetzelfde vind ik van FC Twente. Ik ben blij voor hem dat FC Twente terug is in de eredivisie. Hoewel het best lekker was dat de rollen even omgekeerd waren."

"Jarenlang heb ik het moeilijk gehad", meent hij. "We degradeerden twee keer in de tijd dat FC Twente het zo goed deed en zelfs kampioen werd. Het afgelopen seizoen was dat dus anders. Erik heeft er veel last van gehad", aldus Evenblij, die een voorbeeld geeft.

"Na de degradatie zei Erik dat hij nooit meer een wedstrijd zou gaan kijken. Dat heeft 'ie niet lang volgehouden", lacht Evenblij. "Wist je trouwens dat Grolsch hem had gevraagd om een tekst te schrijven voor dat kampioensblik? Het moest al in een vroeg stadium gebeuren. Erik wilde uit bijgeloof liever wachten maar dat kon niet."

"Toen hij de tekst net had ingeleverd, verloor Twente met 4-1 van RKC", vervolgt Evenblij. "Even later stonden we met Bureau Sport te spelen in Nijmegen. Daar heb ik 'm live op het podium verteld dat Dordrecht net met 1-0 had gewonnen bij FC Twente. Weet je wat 'ie antwoordde? Ik hoop dat je vannacht, als je moet pissen, net als Johan Derksen van de trap af flikkert."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 26 May 2019 om 08:48
  • Quote van 24 May 2019 om 00:19
   Je kunt vinden van Evenblij wat je wil, maar als Hagenees, helemaal gek zijn van W2, is toch mooi. Die Dijkstra is blijkbaar een successupporter vergelijkbaar met die man die nu naar Australië gaat.
  Dijkstra is idd enorm mediageil mannetje, gebruikt Twente voor zijn bekendheid en niet erg sympathiek. Evenblij ook paar keer ontmoet maar dat is wel een goede kerel, oprechte W2 supporter en in zijn show legt hij ook uit hoe en waarom. Heeft veel te maken met Feskens ;)
 • 24 May 2019 om 00:19
  Je kunt vinden van Evenblij wat je wil, maar als Hagenees, helemaal gek zijn van W2, is toch mooi. Die Dijkstra is blijkbaar een successupporter vergelijkbaar met die man die nu naar Australië gaat.
 • 23 May 2019 om 22:30
  Was erbij in Nijmegen, leuke show (moest nog gaan staan toen Erik vroeg of er nog Twente supporters waren) maar vanwege de 0-1 toch nog ff flink nerveus geworden daar
 • 23 May 2019 om 18:38
  Kan die Kraai een keer weg gehaald worden ,heb die kop nu lang genoeg gezien.
vrijdag 20 december 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›