''Het gaat om het maken van goede, gedragen onderlinge afspraken''

3
''Het gaat om het maken van goede, gedragen onderlinge afspraken''

Het home van supportersvereniging Vak-P in De Grolsch Veste blijft dit seizoen dicht. Bij de gemeente Enschede is geen nieuwe vergunningaanvraag gedaan.

Het home mag op dit moment wel worden gebruikt, maar er mogen geen drank of etenswaren worden geserveerd. De supportersvereniging kan een nieuwe vergunning aanvragen, maar dat is tot dusver nog niet gebeurd. ''Wij hebben geen enkele aanvraag binnengekregen die in de richting van een nieuwe vergunning wijst'', zegt een gemeentewoordvoerder.

Het supportershome moest in april 2017 dicht omdat er volgens justitie sprake was van drugshandel. De betrokkenen zijn uiteindelijk vrijgesproken, maar de gemeente heeft daarna de vergunning niet teruggegeven. Om die vergunning opnieuw te krijgen, duurt even.

''Op een aanvraag voor deze vergunning geldt een beslistermijn van acht weken, en deze termijn wordt opgeschort wanneer aanvullende informatie benodigd is. Standaardonderdeel hiervan is een Bibob-procedure. Wanneer daarnaast een advies van het landelijk Bureau Bibob noodzakelijk is, geldt daarvoor een extra termijn van 26 weken."

De gemeente is volgens een woordvoerder al langer in gesprek met de club, de politie en Vak-P over de heropening van het supportershome. ''Het gaat om het maken van goede, gedragen onderlinge afspraken'', besluit de woordvoerder tegenover TC Tubantia.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 12 Jan 2020 om 05:43
  • Quote van 11 Jan 2020 om 18:52
   Valt een beetje op dat niemand meer op deze berichten reageert...…. Vroeger explodeerde zo'n draadje, nu.... een enkeling. Zegt dat wat?
  Wat denk je zelf? Iedereen scheldt en tiert maar op elkaar. Geen enkele fatsoenlijke onderbouwde, maar onderbuik reacties. Dus ja.
 • 11 Jan 2020 om 18:52
  Valt een beetje op dat niemand meer op deze berichten reageert...…. Vroeger explodeerde zo'n draadje, nu.... een enkeling. Zegt dat wat?
 • 11 Jan 2020 om 09:43
  Zolang straathond OvV er zit blijft het home dicht.