Drommel blijft rustig: ''Ons optreden hier geeft moed en vertrouwen'' Drommel: ''Miscommunicatie. Hij wil hem teruggeven met z'n rug'' Garcia: ''Als we zo doorgaan, dan komen er goede wedstrijden aan'' Bijen teleurgesteld: ''Dit mag niet gebeuren. We waren bovenliggend'' FC Twente verspeelt de punten in laatste tien minuten tegen FC Utrecht

Supporterscollectief geen fan van BeNeLiga: ''Er zal veel verzet komen''

( 10 reacties)
Supporterscollectief geen fan van BeNeLiga: ''Er zal veel verzet komen''

De supporters van de Nederlandse voetbalclubs zijn niet enthousiast over de plannen van een gezamenlijke competitie tussen de eredivisie en de Belgische versie daarvan.

Matthijs Keuning is voorzitter van het Supporterscollectief Nederland. Daarbij zijn vrijwel alle supportersverenigingen van betaaldvoetbalclubs aangesloten. Hij merkt dat fans niet warm worden van het idee, vertelt hij in TC Tubantia. ''Onze voetbalcultuur wordt overboord gegooid bij zo'n 'fusie'. De eredivisie heeft het imago van een competitie met leuk voetbal en goede spelers. Een competitie waarin NAC wel eens kan winnen van PSV en FC Emmen van Ajax.''

Keuning snapt het nut niet van een samenvoeging. ''We begrijpen echt niet dat je dit imago overboord zou gooien door te fuseren met België, waar de competitie door omkoping en andere gekke zaken een ander imago heeft. Bovendien, in kleinere sporten is zo’n fusie al mislukt'', vertelt hij. Al jaren wordt er gesproken over een BeNeLiga, maar op dit moment maken sommige clubs er ook echt werk van. Volgens onderzoek van Deloitte gaat de competitie er zowel sportief als financieel op vooruit.

Desondanks zien de supporters weinig tot niets in het plan. ''Er zitten ontzettend veel haken en ogen aan. Binnen Nederland is het al heel moeilijk om alle clubs op één lijn te krijgen, laat staan als twee landen het eens moeten worden. Er zal heel veel verzet komen. En hoe ga je bijvoorbeeld om met de tickets voor Europees voetbal?'', vraagt Keuning zich hardop af. ''Als het doel is om de kwaliteit van het voetbal te verbeteren, dan zijn daar tal van andere manieren voor'', besluit hij. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 26 Jan 2020 om 14:48
  Zal wel weer een idee zijn van een of andere korfballer. Waardeloze corrupte Belgische competitie. Nooit aan beginnen!!
 • 26 Jan 2020 om 00:53
  Zeker geen BeNeLeague maar wel een soort extra beker toernooi toevoegen. Dat gaat zeker leuke duels opleveren.
 • 25 Jan 2020 om 14:52
  Ik zie Onno alweer in paniek raken, supporters uit België dat geeft ellende. We gaan ze verbieden te komen.
 • 25 Jan 2020 om 13:56
  Doorvoeren. Je moet naar een groter competitie met meer bereik.
 • 25 Jan 2020 om 13:26
  Dat zal een boel indruk maken
 • 25 Jan 2020 om 13:12
  • Quote van 25 Jan 2020 om 13:06
   Laat ons gewoon instromen in Duitsland, veel liever dat.
  dit is een dood paard...clubs en supporters willen het niet...traditie wint het ..wie gaat er nu kijken naar die belgen en m.n die scheidsrechters..1 corrupte zooi daar.. forget it..
 • 25 Jan 2020 om 13:06
  Laat ons gewoon instromen in Duitsland, veel liever dat.
 • 25 Jan 2020 om 12:39
  Wie komt er op zoon idee überhaupt? Daar zit toch geen supporter op te wachten int bussie na België zum kotzen.
 • 25 Jan 2020 om 12:03
  Kon wel eens de doodsteek voor vele clubs zijn.
 • 25 Jan 2020 om 11:38
  Hebben we wel weer een kans om kampioen te worden als het hele linker rijtje naar de nieuwe competitie gaat...