'FC Twente heeft nog steeds potentie om PSV uit oosten te worden''

FC Twente beleeft sportief moeizame seizoenen, maar de tribunes van De Grolsch Veste blijven zeer goed gevuld. Uit onderzoek van Voetbal International blijkt dat de toeschouwersaantallen de laatste tien jaar met 15,6 procent zijn gegroeid.

FC Twente heeft daarmee na PEC Zwolle en Heracles Almelo, die beide grotere stadions kregen, de grootste groei. "We hebben het vaak over het hondstrouwe Legioen van Feyenoord, maar wat bij FC Twente is gebeurd is ongelofelijk", zegt Iwan van Duren in de podcast van VI. "Die zijn, sinds tien jaar geleden toen ze nog om de titel speelden, een keer gedegradeerd, maar trekken nu nog veel meer publiek."

In de Eredivisie komen er in totaal juist een half miljoen mensen minder in de stadions dan tien jaar geleden. "Dat FC Twente zelfs na een degradatie en met een sportief magere ploeg zoveel mensen trekt, is uniek", meent Van Duren. "Je kunt zeggen van voormalig voorzitter Joop Munsterman wat je wil, maar hij heeft FC Twente naar nieuwe horizonnen geleid."

"Ondanks de degradatie en alle ellende van de afgelopen jaren, bleken de fundamenten sterk genoeg om zelfs meer fans richting Enschede te trekken", vervolgt hij. "Belangrijke bonus is het gegeven dat FC Twente baas in eigen stadion is. Alleen aan bier en broodjes beenham kwam er al zes miljoen euro binnen bij de club die nog steeds de potentie heeft het PSV uit het oosten te worden."

Naast FC Twente staat ook Heracles Almelo hoog. "Heracles is de voorbeeldclub van Nederland, maar ik ben het daar helemaal niet mee eens", geeft Van Duren aan. "Ze hebben geen vrouwenafdeling, geen jeugdafdeling en kunstgras, zo zijn er heel veel dingen. Ik vind het helemaal geen voorbeeldclub. Maar ze hebben iedere cent omgedraaid en geïnvesteerd in het stadion. Dat hebben weinig andere clubs gedaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand