Schalke 04-fan blij met steun Vak-P: ''We staan echt zij aan zij''

0
Schalke 04-fan blij met steun Vak-P: ''We staan echt zij aan zij''

De degradatie van Schalke 04 naar de Tweede Bundesliga is een feit. Die Köningsblauen verloren dinsdag met 0-1 van Arminia Bielefeld. Voor Henny ten Vergert, voorzitter van supportersvereniging Blau und Weiss Enschede, is dit een harde klap. 

"Ik kan nog steeds niet zeggen dat het uitstekend gaat. Gisteravond na de wedstrijd was het nog berusting, want je zag het al aankomen", zegt Ten Vergert tegen 1Twente Enschede. "Maar toen ik vanmorgen wakker werd en je leest dan nog eens alle berichten, dan besef je pas wat er is gebeurd met deze grote club: we zijn gedegradeerd. Onwaarschijnlijk voor een club met zoveel potentie."

Ten Vergert voelt in deze pijnlijke periode de steun van Vak-P van FC Twente. "Dat is heel positief. Die hangen nog steeds vaak spandoeken neer om Schalke te steunen. Ze laten ons merken dat we niet alleen zijn en dat we echt zij aan zij staan."

"Dat is hartstikke leuk en geweldig. Vooral omdat het tussen een Duitse en een Nederlandse club is. De pers ziet het liefst dat beide landen elkaar haten tijdens voetbalwedstrijden, maar wat wij laten zien is gewoon fantastisch en heel uniek", aldus Ten Vergert.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›