VIDEO | Indrukwekkend: FC Twente-fans brengen eerbetoon aan Jurgen

6
VIDEO | Indrukwekkend: FC Twente-fans brengen eerbetoon aan Jurgen

Leden van SV Borne hebben zondag voor de uitwedstrijd tegen Vitesse voor een bijzonder eerbetoon gezorgd. Ze gingen met de bus op bezoek bij Jurgen, die ongeneeslijk ziek is.

De 31-jarige Jurgen uit Hengelo reisde zelf jaren met SV Borne mee naar uitwedstrijden, maar dat is nu niet meer mogelijk. "Een jaar of negen geleden bezochten wij als vriendengroep voor het eerst een uitwedstrijd met SV Borne", vertelt Michel van Ballegooij, een van de vrienden van Jurgen. "Jurgen was daar ook bij en vanaf toen gingen we altijd samen op pad met FC Twente."

Jurgen kreeg drieënhalf jaar geleden leukemie. "Nadat hij twee keer schoon werd verklaard, kwam de ziekte opnieuw terug", zegt Van Ballegooij op de officiële website van FC Twente. "Sinds die tijd ging hij nog wel naar thuiswedstrijden, maar niet meer naar uitduels."

"Sinds vorige week is alles heel snel gegaan", vervolgt hij. "Bij FC Twente - Ajax was hij er voor laatst bij in De Grolsch Veste. Nu gaat het niet meer. Een week geleden vroeg zijn zus of wij FC Twente nog één keer bij hem thuis konden brengen, nog één keer sfeer proeven."

Zo'n honderd supporters waren zondagmiddag aanwezig met vuurwerk en spandoeken. Ook was er een videoboodschap van Wout Brama. "Dat maakte veel indruk. Het spandoek voor Jurgen ging mee naar Arnhem en hing tijdens de wedstrijd in het uitvak. Het is een eerbetoon geworden die wij nooit gaan vergeten en waar Jurgen hopelijk nog dagen of weken van gaat nagenieten", aldus Van Ballegooij.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FC Twente (@fctwente)

Foto: Screenshot FC Twente TV

6 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Sep 2021 om 15:33
  Even totaal stil,,, heel veel sterkte toe gewenst
 • 20 Sep 2021 om 15:15
  Top gedaan jongens! Dit wens je niemand toe, maar als je dan nog op deze manier even dat goede gevoel terug kunt geven. TOP!
 • 20 Sep 2021 om 13:19
  In en in triest allemaal, het zal je maar gebeuren, sterkte Jürgen en familie.
 • 20 Sep 2021 om 12:26
  Prachtige beelden! Krijg het er gewoon koud van. Veel sterkte Jurgen en familie! Respect voor deze vriendengroep.
 • 20 Sep 2021 om 12:16
  Respect
 • 20 Sep 2021 om 12:12
  Pfoe, wat een enorme rotziekte. Sterkte voor Jurgen en z'n familie.
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›