FC Twente greep naast smaakmaker van De Graafschap

FC Twente heeft naast Tarik Tissoudali gegrepen, zo meldt journalist Thomas Brood van NH Nieuws. De 25-jarige aanvaller verruilde dinsdag Le Havre, waar hij zijn contract had laten ontbinden, voor het Belgische Beerschot Wilrijk en ‘naar eigen zeggen’ was FC Twente ook geïnteresseerd. Tissoudali wilde echter niet nog een seizoen in de Jupiler League spelen.

Tissoudali werd in de tweede seizoenshelft namelijk door Le Havre verhuurd aan De Graafschap, waarmee hij naar de Eredivisie promoveerde. Tissoudali was in die periode een smaakmaker bij De Graafschap en hij scoorde tien keer in twintig officiële duels. Ook gaf hij nog eens zes assists. Door zijn prestaties werkte hij zich in korte tijd ook op tot publiekslieveling in Doetinchem. In de eerste seizoenshelft van vorig seizoen speelde Tissoudali op huurbasis bij Eredivisionist VVV-Venlo.

Daarvoor speelde hij al in totaal 2,5 seizoen in de Jupiler League bij SC Cambuur (half seizoen) en SC Telstar (twee seizoenen). Tissoudali, die ook naar Israël en Polen had kunnen vertrekken, wilde echter niet langer uitkomen in de Jupiler League en wees FC Twente zodoende af.

Diverse clubs uit de Eredivisie wilden Tissoudali ook graag aantrekken, maar hij heeft gekozen voor een avontuur op het tweede niveau van België. Beerschot Wilrijk is zeer blij met het aantrekken van Tissoudali. Beerschot Wilrijk liet dinsdag al weten dat veel clubs interesse hadden in de snelle buitenspeler.

"Er was veel interesse voor Tarik. Wij speelden het kortst op de bal en Tarik koos voor het project Beerschot Wilrijk. Je merkt aan heel wat spelers dat het Kiel en de supporters vaak een doorslaggevende factor zijn. Tissoudali is een vaardige buitenspeler met statistieken”, aldus bestuurslid Jan Van Winckel op de website van de club.

Naar eigen zeggen was er voor Tarik #Tissoudali ook interesse uit ???????? en ???????? Eveneens wilde #fctwente hem halen, maar hij wilt niet meer in de @jupilerleague spelen

— Thomas Brood (@ThomasBrood) 19 juni 2018

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand