Boere wekt interesse en sluit vertrek bij Uerdingen niet uit

4
Boere wekt interesse en sluit vertrek bij Uerdingen niet uit

Tom Boere maakte afgelopen zomer de overstap van FC Twente naar KFC Uerdingen 05, dat uitkomt in de derde Bundesliga. De aanvaller werd met een hoog verwachtingspatroon binnengehaald. 

"De kranten schreven dat ik een technisch sterke spits ben, die makkelijk mee kan voetballen. In Nederland werd juist geroepen dat ik dat niet kon", zegt de aanvaller tegenover TC Tubantia. De spits ziet grote verschillen tussen het voetbal in de eredivisie en het derde niveau van Duitsland.

"Het tempo ligt een stuk hoger dan in de eredivisie, alleen technisch en tactisch is het minder. Vergis je niet, we hebben bij Uerdingen echt goede spelers, zoals Kevin Grosskreutz en Jan Kirchhoff." Niet alleen sommige spelers zijn goed, maar ook sommige clubs zijn enorm groot. Kaiserslautern, MSV Duisburg, 1860 München, Hansa Rostock, Eintracht Braunschweig en Preussen Münster zijn op dat niveau actief.

Boere maakt tot dusver indruk bij zijn nieuwe club en daarom wil Uerdingen zijn contract verlengen, maar door zijn goede prestaties is er inmiddels interesse van andere Duitse club. "Ik zou best willen blijven, maar dan moeten de faciliteiten wel worden verbeterd. Na het trainen wil ik een voldaan gevoel hebben en dat begint met goed trainen op een goed veld."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 21 Nov 2019 om 16:30
  • Quote van 21 Nov 2019 om 16:16
   Toe maar , direct arrogant als t even lekker gaat
  Echt belachelijk inderdaad, dik salaris verdienen en nu al beginnen te klagen en dreigen.
 • 21 Nov 2019 om 16:16
  Toe maar , direct arrogant als t even lekker gaat
 • 21 Nov 2019 om 15:11
  Wel een beetje raar dat je van te voren niet weet hoe de faciliteiten van de club zijn. Boere zal wel eerst gretig getekend hebben en zich daarna pas hebben verdiept in de randvoorwaarden, zoals een keertje de tafel dekken voor de lunch. Pf...
 • 21 Nov 2019 om 12:57
  3de Bundesliga doet op de eredivisie (sub)top na, amper onder voor 12 van de 18 clubs in de eredivisie.