''Ik had gedacht dat hij na Twente naar het buitenland zou gaan''

0
''Ik had gedacht dat hij na Twente naar het buitenland zou gaan''

René Hake werkte bij FC Twente samen met Hakim Ziyech, die nu de smaakmaker is bij Ajax. De oefenmeester vindt dat de technicus geen gemakkelijke jongen is. 

''Hakim kwam bij ons binnen als aanvallende middenvelder, maar uiteindelijk hebben wij hem een vrije rol aan de rechterkant gegeven. Als nummer 10 was hij heel aanvallend ingesteld en liet hij het verdedigend nog wel eens lopen. Rechts kon hij aanvallend meer zijn gang gaan, omdat we met Gutiérrez en Mokotjo twee sterke middenvelders achter hem hadden staan. Vanaf dat moment is hij extreem beslissend voor ons geworden en heeft hij prachtige goals gemaakt'', blikt Hake terug in gesprek met het Algemeen Dagblad

Ziyech was geen makkelijke jongen, zo zag Hake. Dat ligt niet aan een slecht karakter, maar aan een enorm verwachtingspatroon bij zichzelf. ''Hakim was in die periode niet altijd even makkelijk, nee. Niet voor trainers, niet voor medespelers en niet voor zichzelf. Hij is erg veeleisend en dat is voor een topspeler een heel goede kwaliteit, want hij legt de lat voor zichzelf hoog'', erkent de huidige trainer van Jong FC Utrecht.

''Wat ook een rol speelde, is dat hij met bepaalde verwachtingen naar Twente is gehaald en die ambities werden vervolgens door de club niet waargemaakt. Dat heeft hem gefrustreerd. Ik had gedacht dat hij na Twente naar het buitenland zou gaan, maar achteraf is Ajax de beste keus voor hem geweest. Hij heeft in Amsterdam enorme stappen gemaakt. Ook als teamspeler. Als je ziet hoeveel defensieve arbeid hij nu verricht'', sluit Hake af.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›