Van Aanholt was akkoord met FC Twente: ''Hij wilde me zo graag''

4
Van Aanholt was akkoord met FC Twente: ''Hij wilde me zo graag''

Patrick van Aanholt baalt dat Chelsea in het verleden heeft voorkomen dat de vleugelverdediger op huurbasis de overstap zou maken naar FC Twente. De linkspoot moest van de Engelse grootmacht in 2012 tijdelijk naar Vitesse verkassen.

Van Aanholt speelde drie seizoenen in Arnhem, maar had liever bij FC Twente gespeeld. De linksback was akkoord met de Enschedese club en wilde graag onder Steve McClaren spelen, maar daar dacht technisch directeur Michael Emenalo van Chelsea anders over.

"Ik heb een aantal keren met hem gesproken", vertelt Van Aanholt tegenover The Athletic. "Ik schreeuwde tegen hem! Nadat mijn verhuur aan Wigan afgelopen was, had ik een akkoord met FC Twente. Zij waren de top in de Eredivisie. Steve McClaren was de manager en ik wilde onder hem spelen. Hij wilde me zo graag, dus ik dacht: Cool."

Emenalo zag een overgang van Van Aanholt naar Enschede niet zitten. "Michael belde me en zei me dat ik naar Vitesse moest. Ik zei: Nee, ik wil niet naar Vitesse, ik wil naar FC Twente. Hij zei: Nee, je moet naar Vitesse. Ik accepteerde het en ging daarheen, maar ik speelde niet." Uiteindelijk kwam Van Aanholt, die inmiddels indruk maakt bij Crystal Palace, in tweeënhalf jaar tot 69 competitieduels voor Vitesse.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 25 Mar 2020 om 18:27
  Nou kom nu maar dan
 • 25 Mar 2020 om 16:55
  Speler die aanvoerder was in een team met o.a Sancho en Foden (Latibeaudiere) heeft bij ons bijna niet gespeeld... Te bizar voor woorden eigenlijk.
 • 25 Mar 2020 om 16:46
  Tja Vitesse had betere contacten met Chelsea toen ging bijna elke speler die onder contract stond bij Chelsea naar Vitesse of andersom. Denk aan Van Ginkel, Piazon, Solanke, Matic, Kalas, Miazga, Traoré.
 • 25 Mar 2020 om 16:43
  Held