''Na zijn vertrek als coach bij FC Twente was het contact snel gelegd''

4
''Na zijn vertrek als coach bij FC Twente was het contact snel gelegd''

Alfred Schreuder was vorig seizoen assistent-trainer bij Ajax, maar inmiddels staat hij op eigen benen bij Hoffenheim. De voormalig trainer van FC Twente wees daarvoor zelfs RB Leipzig af.

Daar zou de oefenmeester assistent kunnen worden van Julian Nagelsman. De twee werkten eerder samen bij Hoffenheim. Destijds was Schreuder wel de assistent, maar nu wilde hij op eigen benen staan. ''Hoffenheim was voor hem bekend terrein en daar lag een uitdaging als eindverantwoordelijke, al kwam hij niet bepaald in een gespreid bedje terecht'', zegt Huub Stevens tegenover de NOS.

De club raakte De club raakte Kerem Demirbay en Nadiem Amiri kwijt aan Bayer Leverkusen, Nico Schulz vertrok naar Borussia Dortmund en Joelinton maakte een transfer naar Newcastle United. Desondanks staat de club in de buurt van de Europese plekken. ''Als Alfred Europees voetbal haalt met Hoffenheim, dan is dat wel een compliment waard. Hij doet het hartstikke goed.''

Stevens heeft Schreuder hoog zitten. ''Ik heb met Alfred als speler bij PSV gewerkt en toen zag ik al dat hij het in zich had om het trainersvak in te rollen. Na zijn vertrek als coach bij FC Twente zat hij zonder werk en was het contact vrij snel gelegd.'' Stevens zorgde er in 2015 voor dat de Nederlanders als assistent-trainer aan de slag kon bij Hoffenheim. Na een periode als assistent-trainer bij Ajax is hij daar nu de hoofdtrainer.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 30 May 2020 om 19:31
  • Quote van 30 May 2020 om 18:40
   Mooi dat hij het goed doet. Prima vent. Door alle ellende hier te snel de laan uit gestuurd!
  Wat gebruik jij voor verdovend middel?


  Skreuder was een backstabber. Hij stak Adriaanse een mes in de rug om er zelf beter van te worden. De laan uit gestuurd omdat het voetbal onder Skreuder niet aan te gluren was.....
 • 30 May 2020 om 18:55
  Ik heb helemaal niks met dat mannetje !
 • 30 May 2020 om 18:47
  1 van de grondleggers van alle ellende. Achterbaks mannetje.
 • 30 May 2020 om 18:40
  Mooi dat hij het goed doet. Prima vent. Door alle ellende hier te snel de laan uit gestuurd!
Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›