'Voormalig FC Twente-trainer kan aan de slag bij Feyenoord'

2
'Voormalig FC Twente-trainer kan aan de slag bij Feyenoord'

Feyenoord heeft voormalig FC Twente-trainer Rini Coolen op de korrel als trainer van het O21-elftal. De Rotterdammers zijn al met de oefenmeester in gesprek, meldt De Telegraaf dinsdag.

De 53-jarige Coolen heeft goede papieren voor de functie, schrijft de ochtendkrant. Hij is momenteel nog hoofd jeugdopleidingen van Rosenborg BK, waar hij sinds twee jaar werkzaam is. Coolen is in Nederland vooral bekend van zijn periode als hoofdtrainer van FC Twente, waar hij tussen 2004 en 2006 aan het roer stond. Ook was hij coach van AGOVV, RBC Roosendaal en het Australische Adelaide United.

Coolen was bij Rosenborg ook korte tijd eindverantwoordelijke voor het eerste elftal. Als interim-trainer leidde hij de Noorse topclub naar de landstitel, voordat hij terugkeerde in zijn rol als hoofdjeugdopleiding. Bij Feyenoord moet het O21-team een brug gaan vormen tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal. Eerder was Dirk Kuyt in beeld, maar hij bedankte. De zoektocht voor een andere trainer lijkt nu geslaagd te zijn.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Jun 2020 om 09:19
    Ikzeg. Rini. Geweldig voor u .ik gun het u van harte als u deze klus aan pakt. Had u ook graag terug gezien bij ons fctwente . Ga u goed.
  • 2 Jun 2020 om 08:44
    Mooi voor Rini. Ik zeg doen......