Streuer duidelijk over Smal: ''Moeten aan de slag met hem''

2
Streuer duidelijk over Smal: ''Moeten aan de slag met hem''

Gijs Smal is vooralsnog de eerste en enige aanwinst van FC Twente voor het nieuwe seizoen. Een schrale oogst, gezien het feit dat de selectie van de Tukkers allesbehalve breed is. Jan Streuer, de nieuwe technische man in Enschede, legt uit. 

"Het is inderdaad niet heel erg breed", geeft Streuer toe bij Groot Onderhoud op RTV Oost. "Wij moeten het ook zoeken in mogelijkheden, want we kunnen ook geen hoge salarissen betalen. Dat is een ander probleem. We kunnen ook geen hoge transfersommen betalen, dat is ook een probleem. We moeten dus heel inventief zijn."

Smal lijkt dus in dat plaatje te passen. "Dit is een speler die het het afgelopen seizoen bij FC Volendam heel goed heeft gedaan, maar die ook nog wel het één en ander moet leren. Het is toch anders wanneer je uit de Eerste Divisie komt. (...) Deze speler was transfervrij en dus zeggen we: die geven we de kans. Het risico was minimaal, omdat hij dus transfervrij was."

FC Twente is echter nog niet klaar op de transfermarkt. "We hebben nog een linkerverdediger nodig, want voor iedere positie heb je wel twee spelers nodig. Smal is een talentvolle speler, waar we vertrouwen in hebben. We moeten met hem aan de slag, om de zwakke punten uit zijn spel te halen."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 29 Jun 2020 om 13:10
    Matos zet foto’s op instagram van Twente tijd met een heel bericht eronder en eindigt met “see you soon” dusss?
  • 29 Jun 2020 om 13:04
    Duidelijk en helder. Ik ben blij hoe het de laatste tijd weer gaat. Gewoon nuchter.