Van Es terug bij FC Twente: ''Was voor mij vrij snel duidelijk''

0
Van Es terug bij FC Twente: ''Was voor mij vrij snel duidelijk''

Kika van Es is terug in de eredivisie. De international van het Nederlands elftal besloot om Everton te verruilen voor een rentree bij FC Twente Vrouwen.

''Iedereen is heel positief en blij dat ik weer terug ben. Sinds de voorbereiding in Engeland was begonnen zat ik alweer twee maanden in het buitenland. Toen is bij mij het balletje gaan rollen: wat wil ik eigenlijk en wat is voor mij het belangrijkste? Ik wil graag spelen en je moet natuurlijk happy zijn. Daarom was het voor mij vrij snel duidelijk'', doelt ze in gesprek met 1Twente Enschede op haar rentree.

Ze is blij om weer met het logo van FC Twente te spelen. ''Het is een hele warme club en dat is wel iets dat ik belangrijk vind. Je voelt je hier meteen thuis, dat is wel iets dat hoog op mijn lijstje stond. Doordat de wedstrijden op FOX live worden uitgezonden heb ik de eerste wedstrijd tegen Ajax kunnen meekijken'', zegt Van Es, die weet dat de club een andere weg in geslagen is ten opzichte van haar eerste periode bij Twente.

''Ze hebben natuurlijk altijd al talentvolle meiden in het team gehad, maar dan was er ook ervaring. Nu zie je echt dat er maar een paar ervaren meiden zijn. Dat is alleen maar een uitdaging. Als je naar de talenten kijkt, denk ik dat ze een hele goede selectie hebben. Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen. Ik ben wel een leider in het veld. Die meiden hebben heel veel talent en ze weten wat ze moeten doen, maar misschien ben ik een stok achter de deur.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!