AZ-FC Utrecht gefloten door Enschedeër Nijhuis: "Alle vertrouwen"

Bas Nijhuis dolt met zijn assistent Mark Janssen
Bas Nijhuis dolt met zijn assistent Mark Janssen Foto: © NESimages

Bas Nijhuis mag geen wedstrijd fluiten van FC Twente, maar heeft dit weekend wel de leiding over een wedstrijd van directe concurrent AZ. De KNVB laat dinsdag in een reactie weten dat het geen reden ziet om dat te veranderen.

Nijhuis is geboren en getogen in Enschede, en draagt FC Twente een warm hart toe. Om die reden fluit hij nooit wedstrijden van die club. Zondag heeft de scheidsrechter de leiding over het duel tussen AZ en FC Utrecht. Die wedstrijd is cruciaal in de strijd om de derde plek, als FC Twente punten laat liggen bij PEC Zwolle. De KNVB ziet echter geen reden om Nijhuis van de wedstrijd tussen AZ en FC Utrecht af te halen. 

"Gedurende het seizoen stellen wij scheidsrechters aan op basis van voor welke wedstrijd ze geschikt zijn", zegt een woordvoerder tegen het Noordhollands Dagblad. "De KNVB houdt aan dat scheidsrechters geen wedstrijden mogen fluiten van de club uit hun woonplaats, als zij familiebanden hebben met spelers/trainers van desbetreffende club of als zij zelf aangeven dat ze een bepaalde club niet willen fluiten."

"Verder staat voor de KNVB de integriteit van de arbitrage niet ter discussie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze scheidsrechters naar eer en geweten hun wedstrijden fluiten", aldus de woordvoerder van de KNVB.

Lees meer:
0 reacties