Bas Nijhuis krijgt wind van voren: "Hij moet stoppen met fluiten"

Bas Nijhuis
Bas Nijhuis Foto: © Orange Pictures

Bas Nijhuis maakte zich zondag niet geliefd bij veel supporters van Ajax. De scheidsrechter floot het duel tussen de Amsterdammers en Almere City (2-2), maar deed dat ook volgens Mike Verweij verre van naar behoren.

Volgens de journalist van de Telegraaf had hij de bal twee keer op de stip moeten leggen voor Ajax, waaronder een keer na een vermeende overtreding op Kristian Hlynsson. "Die wordt door twee man vastgehouden en gaat over een knie. Dat is gewoon een strafschop", oordeelt Verweij in Kick-off. Ook Kenneth Taylor werd strafbaar naar de grond geduwd. "Je mag een schouderduw geven, maar je mag niet met je schouder een duw in iemands rug geven."

Verweij ergert zich aan de eigen regels van Nijhuis. "Bas Nijhuis moet eigenlijk gewoon stoppen met fluiten", klinkt de conclusie van de Ajax-watcher. "Het kan niet zo zijn dat jij in dienst van de KNVB andere regels kunt hanteren dan de andere scheidsrechters. Ik heb navraag gedaan bij Mario van den Ende over het moment met Taylor, die zei ook dat het honderd procent een penalty was. Het is gewoon heel gek dat één scheidsrechter compleet andere maatstaven kan hanteren."

Lees meer:
0 reacties