Nijhuis laat ezels EK voorspellen: "Zelfs één met een haarband"

Bas Nijhuis
Bas Nijhuis Foto: © Pro Shots

Bas Nijhuis zal zijn ezels tijdens het EK wederom wedstrijden laten voorspellen. Dat vertelt de Enschedese scheidsrechter in De 538 Ochtendshow van Radio 538.

De dieren voorspelden tijdens het WK van 2022 in Qatar ook al wedstrijden. De voorspellende ezels zijn er nog steeds, zo vertelt Nijhuis. "Jazeker, die leven nog steeds. De resultaten van Snoopy de ezel, de meestervoorspeller, zijn beter dan van die octopus die toen is overleden", doelt de arbiter op octopus Paul, die tijdens het WK van 2010 alle wedstrijden van Duitsland en de finale tussen Spanje en Nederland goed wist te voorspellen.

Nijhuis legt ook uit hoe het voorspellen gaat: "Ik zet twee emmers neer. Daar staat dan het Nederlands elftal op en op de andere bijvoorbeeld Polen. Dan laten we de ezels los en kijken we waar ze naartoe lopen. We hebben ook wel gehad dat ze met zijn drieën naar dezelfde bak liepen en dan werd het ook nog gewoon 3-0 voor Nederland. Dus die voorspellingen zijn vaak wel oké."

"Ik heb zelfs één ezel met een haarband, dus dan weet je ook gelijk of Memphis heeft gescoord", grapt de scheidsrechter.

Lees meer:
0 reacties