Nijland: "Ik voelde natuurlijk wel dat Ron Jans iets dwars zat"

Ron Jans en Hans Nijland
Ron Jans en Hans Nijland Foto: © Orange Pictures

Ron Jans kondigde onlangs zijn afscheid aan bij FC Twente. De trainer van de Tukkers stopt na het seizoen bij de Enschedese club. Onder meer Hans Nijland, de voormalig directeur van FC Groningen, nam daarna contact op met Jans.

Dat was geen vanzelfsprekendheid. "Ik had na zijn vertrek bij FC Groningen niet of nauwelijks meer contact met Ron Jans", zegt Nijland in het Dagblad van het Noorden. "Dat was eigenlijk toch wel heel bijzonder, want we hebben een fantastische tijd gehad met elkaar, zeker in de periode dat hij 8,5 jaar trainer was van FC Groningen."

Nijland kende Jans al veel langer, maar toch was het contact verstoord. "Dat kwam eigenlijk door zijn laatste maanden als technisch manager bij FC Groningen, toen Mark-Jan Fledderus er ook al was om het stokje over te nemen. Dat was best lastig", blikt de voormalig bestuurder terug. "Het was bovendien de tijd waarin we de transfer van Ludovit Reis naar Barcelona beklonken. Die onderhandelingen heb ik toen vooral samen met Fledderus gedaan, waardoor Ron wat aan de zijkant stond. Dat had achteraf anders gemoeten."

De kou is inmiddels uit de lucht. "Toen Ron onlangs zijn afscheid aankondigde bij FC Twente, heb ik hem een berichtje gestuurd. Ik wilde hem even laten weten dat ik het toch razend knap vind wat hij daar met Jan Streuer in korte tijd heeft neergezet. Toen belde hij. Ik voelde natuurlijk wel dat hem iets dwars zat. Hij kwam met zo'n typische uitspraak van Ron. Hij wilde weer een glimlach op de mond krijgen bij het horen van de naam Hans Nijland. We zijn gaan zitten in een hotel in Zeegse en binnen vijf minuten was het klaar. Sindsdien appen we weer elke dag. Dat bedoel ik dus. Je moet dit soort dingen niet laten liggen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand