Noa Lang: "Toegegeven, ik heb het Schreuder moeilijk gemaakt"

Noa Lang en Alfred Schreuder
Noa Lang en Alfred Schreuder Foto: © Orange Pictures

Noa Lang is nog niet definitief weg bij Club Brugge, maar wil het liefst vertrekken bij de Belgisch kampioen. De oud-speler van Ajax denkt dat hij in België niets meer te leren heeft en denkt dat onze zuiderburen moeten bidden om nog maar eens een Noa Lang in de Jupiler Pro League te zien rondlopen.

In Brugge werkte Lang samen met oud-FC Twente-trainer Alfred Schreuder. "Ik was heel blij toen hij naar Club kwam", vertelt Lang aan het Algemeen Dagblad. "Maar al snel had ik het gevoel dat hij mij gebruikte om een voorbeeld te stellen. Door mij aan te pakken. Terwijl ik niet meer de Noa van bij Ajax was. Ik had intussen een hele andere status. Dat heb ik hem ook gezegd.

"Je hoeft na een verkeerde bal op de training niet tegen me te schreeuwen", gaat Lang verder. "Dat heb ik niet nodig. Ik leg nu eenmaal risico in mijn spel. Daar moet je niet boos om worden. En vervolgens, als ik dan reageer, nóg iets zeggen. We hebben echt ruzie gehad, man. Veel bonje. Geen vriendelijke dingen naar elkaar geroepen."

"Seraing was de druppel", weet Lang nog goed. "Van beide kanten (Lang liep toen bij z’n wissel meteen naar binnen, red.). Een week later liet hij me van minuut 30 tot minuut 80 warmlopen. Toen was ik er helemaal klaar mee. Toen ik in maart naar het Nederlands elftal ging, had ik hem bijna een bericht gestuurd."

"Dat het beter was dat hij tot het einde van het seizoen niet meer tegen me zou praten. Toegegeven, ik heb het Schreuder moeilijk gemaakt. Maar hij mij ook. We hebben er beiden veel uit geleerd. Trouwens: voetbaltechnisch is Schreuder een hele goede trainer. Niets op aan te merken. Alleen zijn we als personen gebotst", aldus de voormalig FC Twente-speler.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 29 72 78
2 Feyenoord 29 53 69
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 29 23 52
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
Bekijk de hele stand