Noa Lang: "Toegegeven, ik heb het Schreuder moeilijk gemaakt"

Noa Lang en Alfred Schreuder
Noa Lang en Alfred Schreuder Foto: © Orange Pictures

Noa Lang is nog niet definitief weg bij Club Brugge, maar wil het liefst vertrekken bij de Belgisch kampioen. De oud-speler van Ajax denkt dat hij in België niets meer te leren heeft en denkt dat onze zuiderburen moeten bidden om nog maar eens een Noa Lang in de Jupiler Pro League te zien rondlopen.

In Brugge werkte Lang samen met oud-FC Twente-trainer Alfred Schreuder. "Ik was heel blij toen hij naar Club kwam", vertelt Lang aan het Algemeen Dagblad. "Maar al snel had ik het gevoel dat hij mij gebruikte om een voorbeeld te stellen. Door mij aan te pakken. Terwijl ik niet meer de Noa van bij Ajax was. Ik had intussen een hele andere status. Dat heb ik hem ook gezegd.

"Je hoeft na een verkeerde bal op de training niet tegen me te schreeuwen", gaat Lang verder. "Dat heb ik niet nodig. Ik leg nu eenmaal risico in mijn spel. Daar moet je niet boos om worden. En vervolgens, als ik dan reageer, nóg iets zeggen. We hebben echt ruzie gehad, man. Veel bonje. Geen vriendelijke dingen naar elkaar geroepen."

"Seraing was de druppel", weet Lang nog goed. "Van beide kanten (Lang liep toen bij z’n wissel meteen naar binnen, red.). Een week later liet hij me van minuut 30 tot minuut 80 warmlopen. Toen was ik er helemaal klaar mee. Toen ik in maart naar het Nederlands elftal ging, had ik hem bijna een bericht gestuurd."

"Dat het beter was dat hij tot het einde van het seizoen niet meer tegen me zou praten. Toegegeven, ik heb het Schreuder moeilijk gemaakt. Maar hij mij ook. We hebben er beiden veel uit geleerd. Trouwens: voetbaltechnisch is Schreuder een hele goede trainer. Niets op aan te merken. Alleen zijn we als personen gebotst", aldus de voormalig FC Twente-speler.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand