"Schimmelpennick zet een hele regio neer als een soort Ku Klux Klan"

Sander Schimmelpenninck
Sander Schimmelpenninck Foto: © Pro Shots

Sander Schimmelpenninck noemde Leon ten Voorde op Twitter een 'grote slappe zak'. De journalist van de Tubantia stelt dat de Twentse opiniemaker niet met tegengas om kan gaan.

Sander Schimmelpenninck
Schimmelpenninck haalt uit: "Wat een slappe zak die Ten Voorde" Lees ook

Naar aanleiding van het incident rond Brian Brobbey, die door een zestienjarige FC Twente-fan racistisch werd bejegend, merkte Schimmelpenninck op dat racisme en complotdenken het straatdenken in Twente bepalen.

"Hij neemt iedereen de maat in Nederland op Twitter. Dat mag hij doen. Maar iedereen die het niet met hem eens is, is dom of dom-rechts. Zodra hij een zuchtje tegenwind in zijn kuifje krijgt is hij op zijn teentjes getrapt", vertelt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Als je Sander tegengas geeft, dan wordt-ie een stampend kind. Ik vind het wel een compliment dat hij mij een slappe zak noemt."

"Hij zet gewoon een hele regio neer alsof wij een soort van Ku Klux Klan zijn. Dat stoort mij enorm." Hij vervolgt: "Wat mij ook stoorde: voor de komst van Blaise Nkufo zongen wij volgens hem altijd 'geven die zwarte een banaan'. Ik kom al sinds 1983 in het Diekmanstadion en ik heb nog nooit zoiets gehoord."

Ook andere journalisten lijken de commentaren van Schimmelpennick niet te begrijpen. "Er is geen verslaggever samen met Rik Elfrink die zoveel wedstrijden ziet als Jeroen Kapteijns (De Telegraaf, red.). Kapteijns zei: 'In Enschede hoor je geen grote collectieve spreekkoren'. En dat is ook zo", meent Ten Voorde.

Hij noemt een ander voorbeeld. "Er zijn altijd belachelijke individuen. Eljero Elia, en dat is toch een zwarte speler, zat gistermorgen bij Goedemorgen Eredivisie waar hij zei dat de afscheidswedstrijd van Wout Brama typisch FC Twente was, een plek waar mensen respect voor elkaar hebben. En dat is natuurlijk bekeken vanuit een roze bril, want ook in Enschede roepen individuen belachelijke dingen, maar het is gewoon onzin dat iedereen hier racistisch is."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
8/12
FC Twente
20:00
Excelsior
zo
17/12
Sparta Rotterdam
14:30
FC Twente
za
13/01
FC Twente
18:45
AZ
za
20/01
NEC
16:30
FC Twente
zo
28/01
Feyenoord
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 14 44 42
2 Feyenoord 14 28 32
3 FC Twente 14 13 30
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
Bekijk de hele stand