Olij in oranje tegen FC Twente: "Dan krijg ik op mijn kloten"

Nick Olij
Nick Olij Foto: © Pro Shots

FC Twente speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Bij de bezoekers uit Rotterdam staat Nick Olij onder de lat. De doelman van Sparta Rotterdam behoort weer tot de voorselectie van het Nederlands elftal en zal ook tegen FC Twente in een oranje tenue keepen.

"De vorige tenues werden thuis niet goed ontvangen", laat Olij weten aan het Algemeen Dagblad. De sluitpost speelde een keer in het mintgroen en in het lichtblauw, maar werd op zijn vingers getikt door z'n vrouw. "Ja, dan krijg ik echt op mijn kloten."

Olij kreeg thuis te horen dat hij weer in het oranje moet keepen. "Ik heb het toen ook maar gedaan. Wat mij als keeper maakt, is de uitstraling. Ik moet er echt staan. Dat gevoel had ik bij die andere tenues niet. Met dat groen val je een beetje weg in het gras. Blauw was het ook gewoon niet. Dan maar weer lekker oranje."

Olij droomt van een wedstrijd in het Nederlands elftal, maar is ook realistisch. Bart Verbruggen, Mark Flekken en de geblesseerde Justin Bijlow staan boven hem in de pikorde. "Ik had deze ook helemaal niet zien aankomen", doelt hij op de voorselectie. "Maar je staat wel op een lijst met de beste spelers van Nederland. Dat is een enorme eer om daartussen te staan."

Met het EK voor de boeg mag Olij wel stiekem hopen op een plek in de selectie. "Ik ben niet in de positie om - als Bijlow geblesseerd is - er zomaar even van uit te gaan dat ik er bij ben. Ik ga eerst deze selectie maar eens afwachten. Dan wordt het daarna in de zomer pas verder bekend."

Lees meer:
0 reacties