Olislagers bij Oranje: "Het is de top van Europa en de wereld"

Marisa Olislagers op weg naar een training van Oranje
Marisa Olislagers op weg naar een training van Oranje Foto: © Orange Pictures

Marisa Olislagers komt komende zomer namens Oranje uit op het EK. Ze is één van de vijf speelsters die namens FC Twente Vrouwen in de selectie van de Leeuwinnen zit.

"Het is natuurlijk erg bijzonder om met meerdere teamgenoten van FC Twente bij Oranje te zitten. Zelf heb ik in november, februari en april al deel uitgemaakt van de selectie", vertelt Olislagers op de website van FC Twente.

De multi-inzetbare speelster vervolgt: "Ik had daardoor wel wat meer hoop gekregen dat ik bij de EK-selectie zou zitten. Ik was natuurlijk wel zenuwachtig en ik ben heel blij dat het gelukt is."

Ze merkt dat het niveau bij Oranje hoog is. "Vooral in de interland tegen Frankrijk merkte ik dat echt. Het is de top van Europa en de wereld. Het was heel bijzonder om daartegen te spelen."

"Dat geldt natuurlijk ook voor de andere interlands. Dit is waar je voor voetbalt, echt heel erg gaaf", aldus Olislagers, die het toernooi in Engeland wel spannend vindt.

"Maar ik heb er vooral heel erg veel zin in", zegt ze. "We zitten nu midden in de voorbereiding en het toernooi komt heel dichtbij. Het besef begint echt te komen, ook door de dingen die je nu van binnenuit meekrijgt."

Olislagers besluit: "De vorige toernooien was ik op vakantie en keek ik de wedstrijden op de televisie of mijn mobiel. Nu zit ik er zelf bij. Het is een unieke ervaring, hier doe je het allemaal voor."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand