Olympische droom spat uiteen voor Oranje, zorgen voor FC Twente

Caitlin Dijkstra ligt geblesseerd op het veld
Caitlin Dijkstra ligt geblesseerd op het veld Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen zijn komende zomer niet van de partij op de Olympische Spelen. De ploeg van bondscoach Andries Jonker verloor woensdag in het Abe Lenstra Stadion van Duitsland: 0-2. Daardoor pakken onze oosterburen het laatste Europese ticket voor de Spelen en eindigt Oranje als vierde in de Nations League.

De OranjeLeeuwinnen begonnen woensdag met een verrassende naam aan het duel in Heerenveen. FC Twente Vrouwen-speelster Wieke Kaptein werd aangewezen als vervanger van Vivianne Miedema. Verder koos Jonker voor de bekende namen. De Nederlandse elf bleken echter niet opgewassen tegen Duitsland. Oranje kwam er nauwelijks aan te pas en kwam na een klein halfuur spelen goed weg. Sjoeke Nüsken trof de paal.

De belangrijkste speelster aan de zijde van de Leeuwinnen was Dominique Janssen. De Limburgse kwam enkele keren goed verdedigend in actie en hield haar ploeg zo op de been. Mede door die acties stond het bij rust nog 0-0. Na de pauze leek Duitsland direct op voorsprong te komen, maar de goal van Lea Schüller werd afgekeurd wegens buitenspel.

Oranje kwam daarna weer aan aanvallen toe, maar écht grote kansen vielen er niet. Daphne van Domselaar moest aan de andere kant enkele keren in actie komen en had enkele fraaie reddingen in huis. In de 66e minuut had de goalie echter geen antwoord op een treffer van Klara Bühl: 0-1. Een klein kwartier later viel ook de tweede Duitse goal.

Schüller kopte hard raak en bezegelde zo het lot van de Leeuwinnen. Geen Spelen voor Jonker en co en uiteindelijk dus ook een vierde plaats in de Nations League. In Enschede zullen ze met zorgen naar de wedstrijd gekeken hebben. FC Twente Vrouwen-verdedigster Caitlin Dijkstra viel tien minuten na rust uit met een blessure. Het is nog onbekend hoe ernstig de kwetsuur is. Voor FC Twente Vrouwen staat komende zondag de topper tegen Ajax Vrouwen op het programma. Momenteel is ook Marit Auée nog geblesseerd.

Scoreverloop:
66' 0-1
Klara Bühl
78' 0-2 Lea Schüller

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Domselaar, Casparij, Dijkstra (54' Wilms), Spitse (83' Van de Sanden), Janssen, Brugts, Groenen, Kaptein, Van de Donk (68' Egurrola), Beerensteyn, Martens (83' Snoeijs)

Opstelling Duitsland: Frohms, Linder, Hegering, Hendrich, Gwinn, Bühl (85' Endemann), Oberdorf, Nüsken, Brand, Popp, Lohmann (46' Schüller)

Lees meer:
0 reacties