OM straft Heracles-fan niet na duw: "Geldt zwaardere bewijslast"

Vaclav Cerny is boos op de Heracles-supporters
Vaclav Cerny is boos op de Heracles-supporters Foto: © Pro Shots

Tijdens de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo kreeg FC Twente-speler Vaclav Cerny een klap van een toeschouwer. Justitie besloot de supporter niet te vervolgen, maar de KNVB dacht daar anders over en legde de supporter van de degradant een stadionverbod op van drie jaar. De voetbalbond legt nu uit wat de achterliggende gedachte is.

Op beelden is te zien dat een supporter, die zich achter de boarding bevond, een tik geeft aan de aanvaller van Twente. De man uit Almelo wordt korte tijd later aangehouden, maar het OM gaat niet over tot vervolging. De KNVB heeft voor een dergelijk vergrijp normaal een straf staan van 18 maanden. Deze wordt echter verzwaard omdat het de mishandeling van een speler betreft, zo weet de Tubantia.

Een woordvoerster van de bond legt uit waarom de OM geen straf op heeft gelegd en de KNVB wel. "In het strafrecht geldt een zwaardere bewijslast dan in het civielrecht. Het is bij ons niet bekend wat de afweging bij justitie is geweest om deze persoon niet te vervolgen. Wij (als civiele partij) hebben het dossier met beelden en verklaringen beoordeeld, waarbij voor ons duidelijk naar voren kwam dat deze persoon Cerny een duw/klap heeft gegeven. Vanuit de verantwoordelijkheid van de KNVB moeten wij er alles aan doen om de veiligheid van onder andere spelers te waarborgen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand