Samenvatting: Zwak FC Twente uitgeschakeld na verlies tegen AZ

Woensdagavond mocht FC Twente het in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker in eigen huis opnemen tegen AZ. In een niet heel attractieve wedstrijd redde FC Twente het uiteindelijk niet. AZ bekert met een 1-2 zege verder ten koste van de Tukkers.

FC Twente kwam er totaal niet aan te pas in de eerste helft. AZ had het meeste balbezit, maar naast een kleine kans voor De Wit wisten ook de Alkmaarders niet heel veel te creëren. In de 42ste minuut kwam FC Twente ogenschijnlijk goed weg toen een goal van Karlsson wegens buitenspel werd afgekeurd, maar dit bleek het achteraf niet te zijn.

Vlak na rust sloeg FC Twente toe. De Enschedeërs kregen een penalty toegewezen, welke werd benut door Ricky van Wolfswinkel. Daan Rots leek in de 57ste minuut de score te verdubbelen, maar vanaf de rechterkant draaide hij de bal op de paal.

Een kleine tien minuten later was de stand echter weer gelijk, na een eigen doelpunt van Julio Pleguezuelo. In de 82ste minuut kwam AZ alsnog op voorsprong. Pavlidis ontsnapte aan de Twentse verdediging en vond knap de verre hoek. FC Twente neemt met deze 1-2 nederlaag afscheid van het bekertoernooi.

FC Twente - AZ 1-2 (0-0)
48' 1-0 Van Wolfswinkel (strafschop)
63' 1-1 Pleguezuelo (eigen doelpunt)
82' 1-2 Pavlidis

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Troupée, Hilgers (46' Pleguezuelo), Pröpper, Smal; Sadilek, Bosch, Vlap (46' Ugalde)' Limnios (85' Cerny), Van Wolfswinkel en Misidjan (46' Rots).

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Witry, Beukema, Wijndal; Clasie, Midtsjø, De Wit; Evjen (85' Reijnders), Pavlidis en Karlsson.

Lees meer:
0 reacties