Oosterwolde in de problemen? "In West-Europa is dit einde carrière"

Tijmen van Wissing denkt dat Jayden Oosterwolde zich best zorgen moet maken over een serieuze straf. De oud-speler van FC Twente werd afgelopen weekend belaagd door supporters van Trabzonspor en deelde daarbij ook een schop uit aan een supporter.

Jayden Oosterwolde
Oosterwolde reageert op kopschop: "Wil ik graag even rechtzetten" Lees ook

Op beelden was te zien dat de speler van Fenerbahce een man die op de grond lag tegen zijn hoofd schopte, al beweert Oosterwolde zelf dat het in de zij was. "Dit wordt misschien wel een levenslange schorsing", begint Bert van Losser in de Oosttribune. "Ik weet niet hoe dit in Turkije gaat, maar in Nederland komt hier een strafrechter bij", voegt Van Wissing toe.

De verslaggever sluit niet uit dat Oosterwolde serieus in de problemen gaat komen. "Cantona is ooit acht maanden geschorst voor een karatetrap richting een supporter. In West-Europa zou dit zomaar eens einde carrière kunnen zijn", aldus Van Wissing. "Ik weet niet exact wat er gebeurd is, maar dit is wel heel primitief. Ik weet dat die supporter daar niet hoort, maar dit hoort ook niet. Oosterwolde stond er heel goed op, maar dat zal voorlopig wat minder zijn..."

Lees meer:
0 reacties