Oosterwolde reageert op kopschop: "Wil ik graag even rechtzetten"

Jayden Oosterwolde
Jayden Oosterwolde Foto: © Pro Shots

Jayden Oosterwolde beleefde vorige week een krankzinnig slot van de wedstrijd tussen Trabzonspor en Fenerbahce (2-3). De oud-verdediger van FC Twente kwam in een enorme veldslag met de supporters van de tegenstander terecht.

Direct na het laatste fluitsignaal kwamen fans van de thuisploeg op de spelers van Fenerbahce af. "De eerste die ik zag was een gemaskerde man met een wapen in zijn hand, een mes. Voor we het wisten waren we omsingeld door tientallen ‘fans’ van Trabzonspor en wat stewards die ze ook niet meer konden tegenhouden", vertelt Oosterwolde in het Algemeen Dagblad. "Het enige waar we aan dachten was zo snel mogelijk elkaar in veiligheid brengen en de kleedkamer opzoeken."

De 22-jarige Nederlander kreeg een paar rake tikken en deelde zelf ook uit. Op beelden was te zien dat Oosterwolde een man tegen zijn hoofd schopte. "Dat wil ik dus graag even rechtzetten. Ik heb deze eerste, gemaskerde en gewapende man die op mijn teamgenoot afstormde, niet tegen zijn hoofd geschopt", reageert hij. "Toen hij tegen de grond was gewerkt, heb ik hem wel een trap verkocht. Een behoorlijke, dat geef ik toe, maar dat was op zijn zij."

"Dat deed ik omdat we ons in alle hectiek enorm bedreigd voelden. Hij had een mes. In mijn ogen was hij gevaarlijk en ik wilde ervoor zorgen dat hij ons niets meer kon aandoen", vervolgt de verdediger uit Zwolle. "Ik heb de beelden naderhand ook gezien. Als je goed kijkt, zie je dat ik niet tegen zijn hoofd schopte."

Lees meer:
0 reacties