Oosting analyseert: "Hiervoor denken wij dat wij de ploeg hebben"

Youri Regeer en Joseph Oosting
Youri Regeer en Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

FC Twente wist Feyenoord eerder dit speeljaar in eigen huis met 2-1 te verslaan. Joseph Oosting geeft zijn tactiek voor die wedstrijd prijs.

Daarbij kiest Oosting voor een soort ruit op het middenveld. "Dit is waarvan wij denken dat we er de ploeg voor hebben. Als je met Vlap speelt kun je een ruit maken op het middenveld en kan je spelen met een hoge fullback. Daar hadden we Youri Regeer staan. Dat is een rechtspoot op links. Hij moest dat vierkant creëren waardoor Vlap op de buitenkant terecht zou komen", opent Oosting bij Voetbal International.

"De kansen voor ons liggen in de samenwerking tussen de back en de buitenspeler. Dat zijn dus Regeer en Vlap. Aan de andere kant zijn dat Daan Rots en Alfons Sampsted." Op het middenveld zakt er daardoor één man terug. "We hebben met Kjolo iemand die uitzakt. Daardoor moeten de backs hoog staan en we er één extra achterin. Dat is onze manier van variëren in de opbouw."

Daarna wordt een situatie afgespeeld waarin Daan Rots de bal krijgt. Dankzij het naar binnen trekken van Sampsted, die daarin dezelfde rol heeft als Regeer, heeft Rots de ruimte gekregen om de bal aan de buitenkant te ontvangen. "Hij kiest er in deze situatie voor om de bal niet te geven." De afspeelopties in zo'n situatie zijn de back en de spits. Rots ziet op dat moment beide opties niet als geschikt. "Hij probeert er via de korte kant uit te komen." 

Lees meer:
0 reacties