Oosting begrijpt teleurstelling fans: "Willen dat hij blijft"

Vorige week kwam naar buiten dat Gijs Smal komende zomer waarschijnlijk transfervrij naar Feyenoord gaat. Niet alle supporters stellen dat op prijs en dat kan Joseph Oosting ergens wel begrijpen.

De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam was voor Smal niet de leukste in het shirt van FC Twente. De linksback kon in de openingsfase rekenen op wat fluitconcerten vanaf de tribune. "Je moet ook weten waar je vandaan komt", begint Oosting bij 1Twente Enschede. "Vier jaar geleden speelde FC Twente nog Keuken Kampioen Divisie en nu doe je mee in de top van het Nederlands voetbal. Ook Gijs heeft die stappen allemaal gezet."

Een deel van de fans is echter niet blij met zijn vertrek. "Ik snap de teleurstelling van de supporters, want die willen graag dat een goede speler bij ons blijft. Maar het moge duidelijk zijn dat Gijs ook stappen wil zetten in zijn toekomst", aldus Oosting. "En in dit geval is het dat hij naar een andere club gaat."

Oosting zal Smal in zijn laatste maanden niet ineens anders gaan behandelen. "Uiteindelijk gaat het erom dat hij hier iedere wedstrijd moet leveren tussen de vier lijnen", legt de oefenmeester uit. "Dan is dat goed voor ons en ook voor Gijs."

Lees meer:
0 reacties