Oosting blij met aanwinst: "Daarin kan hij van meerwaarde zijn"

Na een sterk seizoen bij Go Ahead Eagles heeft Bas Kuipers een transfer naar FC Twente verdiend. Kuipers moet met Anass Salah-Eddine vechten om een plek in de basis. Joseph Oosting is benieuwd naar wat hij kan.

"Hij heeft er al een week opzitten", vertelt Oosting bij de ESPN Special 'FC Twente van start'. "Bas is een linksback met ervaring en aanvallende kwaliteiten. Daarin kan hij van meerwaarde zijn, dat is mooi. Aan de andere kant zijn we een week bezig, dus ik wil er nog niet direct een waardeoordeel over geven."

Kuipers zelf is overtuigd van zijn keuze. "Omdat het een prachtige Nederlandse club is, het is een hele grote club. Heel veel mensen praten heel positief, dat viel me echt op. Iedereen die ik heb gesproken over de club is heel positief, of ze nou positiviteit hebben meegemaakt bij de club of misschien zelfs wat minder positieve tijden. Dan is het eigenlijk heel simpel: je zegt gelijk 'ja' op zo'n mooie club."

Ook de spelers behandelen hem goed.  "Het zijn hartstikke leuke jongens in de groep en fijne mensen in de staf. Na een paar dagen voel je je al heel goed thuis. Wat dat betreft is het heel fijn", aldus de 29-jarige linksback.

Of hij in de basis gaat starten moet men nog zien. "We spelen sowieso veel wedstrijden, dat weet je op voorhand al. We hebben een grote groep nodig, veel jongens zullen veel minuten gaan maken. Hoe de trainer dat allemaal gaat invullen, heb ik geen idee over. Ik ga gewoon volle bak strijd leveren en dan zien we wel weer hoe of wat", besluit Kuipers. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand