Oosting blij met verlenging Nijstad: "Mooi voor hem en de club"

Joseph Oosting is blij dat Ruud Nijstad langer in Enschede blijft. De jeugdspeler tekende recent een contract tot medio 2027.

Veel topclubs zouden achter de jonge verdediger aanzitten, maar Nijstad koos voor FC Twente. "Het is allereerst heel belangrijk voor hem en voor de club, dat ze een talent hebben kunnen binden aan de club. Nu ga je kijken wat zijn traject wordt", vertelt Oosting bij 1Twente Enschede. "Hij heeft al eens meegetraind en ik heb hem al gesproken. Het is mooi dat een regionale jongen een contract tekent. Wat dat betreft ben ik heel blij. Het is nu aan hem om zich te ontwikkelen."

Nijstad komt niet direct in aanmerking voor de hoofdmacht, maar voor de lange termijn is het een hele interessante speler. "Als hoofdtrainer zit je heel erg op het hier en nu. Jeffrey de Visscher heeft bij onze staf een link met de jeugdopleiding en houdt een plan in de peiling", legt Oosting uit. "We hebben daar mensen voor om zijn ontwikkeling bij te houden en ook wij als staf gaan daarvoor zorgen."

Lees meer:
0 reacties