Oosting boos op arbitrage: "Goal had moeten worden afgekeurd"

Joseph Oosting bij de spelersbus van FC Twente
Joseph Oosting bij de spelersbus van FC Twente Foto: © BSR Agency

FC Twente is in de Johan Cruijff Arena onderuit gegaan tegen Ajax (2-1). Na afloop sprak Joseph Oosting met ESPN.

De oefenmeester was duidelijk teleurgesteld. "Mijn ploeg was de tweede helft onherkenbaar. Uiteindelijk deden ze een omzetting naar 433 en zo ingewikkeld was dat niet. Alleen met het uitvoeren daarvan hadden we moeite en dat duurde wel 25 minuten. Ik vond mijn ploeg echt onherkenbaar en de laatste vijf a zes minuten lukt het dan ineens wel. De eerste helft waren we oppermachtig en dan maak je de 1-0. Dan moeten we het tempo omhoog voeren en dan moet je de score uitbreiden. Het is gewoon heel pijnlijk."

Oosting zag wel een paar dubieuze VAR-momenten. "Ik wil het daar niet opgooien. Ik vond dat we zowel in het verdedigen als aanvallen onherkenbaar waren. De eerste helft was je dominant en dan in de tweede helft niet. Dat kan gewoon niet. Als we onze ambitie achterna willen gaan had je hier moeten winnen, maar dat is niet gebeurd. Het zit hem erin dat we het laten gebeuren en daar ben ik zeer pissig over. Alleen die goal had moeten worden afgekeurd, omdat Mannsverk Hilgers blokt. Hij neemt deel aan het spel en komt uit buitenspelpositie. Alleen nogmaals daar wil ik het niet opgooien, want het was gewoon niet goed. Daar ben ik zelf ook onderdeel van."

"Ik hou het op een incident zoals het hier vandaag is gegaan. Ik ben daar echt not amused over laat dat duidelijk zijn. We moeten het terugkijken en het daarna bespreken. Alleen je had hier het maximale moeten halen, dat waren drie punten. En anders één punt koesteren", zo sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties