Joseph Oosting genoemd bij Ajax en Feyenoord: "Staan clausules in"

Joseph Oosting en Ron Jans
Joseph Oosting en Ron Jans Foto: © BSR Agency

FC Twente gaat het contract van Joseph Oosting verlengen. De trainer had nog een verbintenis voor twee seizoenen, maar daar komt nu een seizoen bij. Voetbaljournalist Nico Wantia vraagt zich af of de Tukkers haast hebben om het contract van Oosting nu al te verlengen. Clubwatcher Tijmen van Wissing reageert.

"FC Twente ziet ook de Voetbal International af en toe op de mat vallen, en dan zien ze dat Oosting bij Ajax wordt genoemd, en nu bij Feyenoord", zegt Van Wissing bij De Oosttribune. "Hij is ook daadwerkelijk gepolst door een soort headhunter van Feyenoord. Hij is dus niet direct benaderd door Feyenoord, maar wel door een soort headhunter van de club. Gewoon een keer vrijblijvend praten met Feyenoord."

Van Wissing vervolgt: "Die wisten allang dat Slot naar Liverpool zou gaan, en dat Oosting in beeld zou zijn als opvolger. Maar FC Twente krijgt dat allemaal mee, want Oosting is een open boek. Die legt dat allemaal op tafel bij Arnold Bruggink. Die heeft toen gedacht: dan moeten we hem langer vastleggen. Daar zullen ongetwijfeld clausules in staan."

Jan van Staa haakt in: "Het is toch niet dat ze hem alleen hebben vastgelegd uit angst om hem te verliezen? Hij heeft het toch geweldig naar zijn zin? Hij is één van de betere Nederlandse trainers. Ook met de manier van spelen en de communicatie naar buiten. Het is een no-nonsense trainer. Dat slaat enorm aan bij die groep. Ze hebben hem vastgelegd en dat is ook een goede keuze van Oosting."

Wantia vindt het verlengen van het contract van Oosting niet zo handig. "Ik vind het best vroeg. We hebben nog niet gezien hoe hij is als het een keer tegenzit. Hij heeft tot nu toe een redelijk zorgeloos seizoen gehad en dat is ook zijn eigen verdienste. Als je helemaal cynisch bent, dan kun je zeggen dat hij heeft voortgeborduurd op de ploeg die Ron Jans heeft achtergelaten."

"Alle basisspelers stonden vorig jaar ook al onder contract bij FC Twente. Alle nieuwelingen mogen af en toe een keer invallen. Ik ben benieuwd hoe hij volgend jaar nieuwe spelers gaat inpassen. Er zijn nog wel wat vraagtekens wat mij betreft. Ze hadden nog wel een halfjaar kunnen wachten voordat ze dat contract gingen verlengen", aldus Wantia.

Lees meer:
0 reacties