Oosting: "Daar heb ik in de rust wat clipjes van laten zien"

Ricky van Wolfswinkel juicht met Joseph Oosting
Ricky van Wolfswinkel juicht met Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Dankzij de overwinning op Almere City (3-1) heeft FC Twente zich verzekerd van Europees voetbal, in ieder geval in de Europa League. Joseph Oosting is blij met de overwinning op de middenmoter.

"Dit is een belangrijke overwinning", zegt Oosting na afloop via de clubkanalen. "Ik heb vooraf aangegeven dat het een taaie wedstrijd zou worden, een man-op-mangevecht, dan moet je de bal één tot twee keer raken. Dat deden we in de eerste helft niet. Je hebt dan combinatiespel en tempo nodig, dat heb ik in de rust aangegeven. De kansen lagen in de diepte. Daar heb ik in de rust wat clipjes van laten zien. Ondanks dat we 1-0 voor stonden, waren we niet tevreden."

De tweede helft lukte het een stuk beter. "Wij willen hier thuis dominant voetbal laten zien en dat is met name in de eerste helft niet gebeurd. In de tweede helft wel voor een fase. Uiteindelijk kunnen wij de 3-0 maken en vanuit die aanval scoren zij de 2-1. De eerste bal die zij op doel schieten. Dan baal je flink, maar daarna pakten we het weer op en winnen we verdiend met 3-1. In mijn beleving hadden we wel wat meer doelpunten mogen maken."

Lees meer:
0 reacties