Oosting: "Daarom zijn we eerder begonnen aan de voorbereiding"

Joseph Oosting tijdens de eerste training van FC Twente
Joseph Oosting tijdens de eerste training van FC Twente Foto: © Pro Shots

FC Twente is woensdag al begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is de eerste Eredivisieclub die is gestart aan de voorbereiding. De Tukkers beginnen natuurlijk ook eerder aan het seizoen, aangezien het de voorrondes van de Champions League ingaat. Trainer Joseph Oosting verklaart waarom zijn ploeg nu al aan het trainen is.

"De internationale weken die we gaan krijgen, willen we nu al nabootsen", zegt Oosting tegen Voetbal International. "We gaan zeven weken aan de slag, waarbij we wel een korte break hebben en na drie weken een paar dagen vrij. Je moet altijd kijken naar de arbeid-rustverhouding. Daar hebben we wel even over nagedacht. Clubs als PSV, Feyenoord, Ajax en ook AZ zijn dit gewend. Voor ons is dit nieuw."

"Dat is een enorme stap en daarom zijn we iets eerder begonnen. We hebben een week extra gepakt omdat we de internationale week willen nabootsen. Dit seizoen zullen we het vaak meemaken dat we op woensdag spelen, tussendoor nog reizen en vervolgens op zondag in de Eredivisie actief zijn", aldus Joseph Oosting.

Lees meer:
0 reacties