Oosting: "Dan hebben we het over zeven spelers en niet de minsten"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © NESimages

Joseph Oosting stevent met FC Twente af op de derde plek in de Eredivisie. Daarvoor moet de Tukkers woensdagavond in eigen huis wel afrekenen met Almere City FC. De voorronde van de Champions League lonkt, terwijl de hoofdfase van de Europa League al nagenoeg een feit is.

"Dit lijkt misschien voor iedereen heel normaal, maar dat is het niet", zegt trainer Joseph Oosting in de Tubantia. "Kijk eens wie er allemaal zijn weggegaan vorig seizoen. Daar zijn tussentijds de basisspelers Ugalde en Brenet nog bij gekomen. Dan hebben we het over zeven spelers en niet de minsten. Des knapper is het van mijn jongens hoe we er nu voor staan. En dat terwijl we nog volop in ontwikkeling zijn. Niet elke wedstrijd is top, maar we zijn wel met iets moois bezig en dat begint woensdag."

FC Twente kreeg in de strijd om de derde plek wel een flinke tegenvaller te verduren. Anderhalve week geleden verloren de Tukkers onnodig met 2-1 bij Ajax. "We hebben zeker wat lessen uit Amsterdam meegenomen", geeft Oosting aan. "Ik miste in die wedstrijd de karakters met een beetje gif in hun donder, die zeiden: Tot hier en niet verder."

"Daar hebben we het ook over gehad en deze week hebben we daar nog een training op ingericht", vervolg de oefnemeester. "Wie noemt in het veld het beestje bij de naam? Dat je elkaar eens aankijkt en zegt: Zul je me eens niet helpen en schakel eens om. Wat heb je nodig als het in het veld tot een gevecht van man tot man komt? Ik verwacht namelijk tegen Almere dat het zo'n strijd wordt. Zij zijn al snel in het seizoen overgeschakeld tot overlevingsvoetbal en dat spel beheersen ze goed."

Lees meer:
0 reacties