Oosting eerlijk: "Liever dat het met hem goed gaat dan met mij"

Joseph Oosting in Heerenveen
Joseph Oosting in Heerenveen Foto: © BSR Agency

Zaterdagavond zag Peter Uneken zijn zoon Jesper debuteren én scoren bij het eerste van PSV. Joseph Oosting weet maar al te goed hoe dat voelt.

Vlak voor de wedstrijd van FC Twente kon assistent Uneken nog snel het doelpunt van zijn zoon zien. "Eigenlijk moest Peter ook naar buiten. We hebben in de aanloop naar de wedstrijd allemaal een taak op het veld en Peter houdt zich bezig met de verdedigers", vertelt Oosting in Tubantia. "En toen was daar opeens het debuut van zijn zoon. Ik zei: Blijf zitten, jongen. Als vader had je normaal gesproken in het stadion moeten zijn, maar door je werk ben je hier."

Oosting maakte dat ook ooit mee met zijn zoon. "Ik weet nog dat Thijs zijn debuut maakte bij AZ. Als ouder doet dat wat met je”, aldus de oefenmeester van FC Twente. "Veel mensen beseffen dat niet, maar als ouders stop je er enorm veel tijd in als je kind naar een profclub gaat. Alleen al die reizen naar trainingen en wedstrijden. Jesper gaat al vanaf zijn 8ste zo’n beetje elke dag vanuit Rosmalen naar Eindhoven.”

Thijs Oosting scoorde ooit nog twee keer tegen zijn vader, toen trainer van RKC Waalwijk, maar dat heeft hij hem allang vergeven. "Ik heb liever dat het met hem goed gaat dan met mij”, meent vader Oosting. "Ze mogen mijn kop eraf halen als trainer, maar die van hem als voetballer niet."

Lees meer:
0 reacties