Oosting en Hake kruisen de degens: "Zondag een hele mooie dag"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting en Rene Hake staan zondag met hun FC Twente en Go Ahead Eagles tegenover elkaar. RTV Drenthe zocht beide heren samen op.

Samen halen de twee oude herinneringen op. Beide heren kennen elkaar al heel lang. "Ik zat in de jeugdopleiding van Emmen en jij kwam over van Sportclub Oranje", trapt Oosting af. "Het was denk ik in 1988." Beide mannen waren toen zestien jaar.

"We hebben veel aan elkaar gehad in onze tijd bij Emmen", gaat Hake verder. "Toen jij bij Emmen speelde begon jij ook al met je trainers-opleiding. Ik was toen al jeugdtrainer en Jospeh kwam daar toen bij. We hebben toen heel veel tijd samen doorgebracht.""Ik was zelf soms moeilijk te begrijpen voor een trainer", reageert Oosting "Maar doordat ikzelf training gaf, leerde ik ook beter een trainer begrijpen."

Later kwam Hake aan het roer te staan bij FC Emmen: zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij deed dat met Oosting als assistent. "Het was mijn eerste klus als hoofdtrainer, daar stap je vol ambitie in en dan heb je ook het liefst mensen om je heen die je echt kunt vertrouwen en dat was met Joseph het geval."

Zondag staan zij dus tegenover elkaar en bij beide ploegen draait het momenteel soepel. "Het leeft enorm", zegt Hake. "En als ik de oude wijze heren uit Deventer en Enschede mag geloven, is dit van vroeger dé derby van de provincie. En dat zowel Twente als wij het zo goed doen, maakt van zondag een hele mooie dag.", besluit Hake.

Lees meer:
0 reacties